Σουπιά με μάραθα και ελιές τσουνάτες με ένα ποτήρι Βιδιανό Π.Γ.Ε. Κρήτη
Γευστικό ταίριασμα: η έντονη βοτανικότητα και ορυκτότητα του κρασιού, αναδεικνύουν τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου, ενώ η οξύτητα ισορροπεί την παλέτα από την ένταση της μελάνης.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές ακαθάριστες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. φρέσκο μάραθο
3 τομάτες
10 ελιές τσακιστές, ποικιλία τσουνάτη
Λευκό κρασί
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σουπιές από τα εντόσθια, προσεκτικά ώστε να μην σπάσει η μελάνη, προτιμούμε να μην τις πλύνουμε για να κρατήσουν τη γεύση της θάλασσας.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις σουπιές και προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, το μάραθο.
Αφού σωθούν τα υγρά σβήνουμε με μπόλικο κρασί (Βιδιανό) και προσθέτουμε την τομάτα κομμένη καρέ και αν χρειαστεί ελάχιστο νερό.
Όταν μαλακώσει η σουπιά, προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και μείγμα κρασιού μελάνης (σε ένα μικρό μπλεντεράκι αλέθουμε τις σακούλες με τη μελάνη, με λίγο κρασί και σουρώνουμε σε σίτα τσαγιού, αν περισσέψει κρατάμε και στην κατάψυξη), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.