Κολοκυθάκια ψητά με κρέμα μυζήθρας και αυγοτάραχο με ένα ποτήρι Βηλάνα Π.Γ.Ε. Κρήτη
Γευστικό ταίριασμα: αρώματα από φρέσκα βότανα και εσπεριδοειδή ισορροπούν με τον δροσερό χαρακτήρα του πιάτου, ενώ η λεμονάτη επίγευση συνδυάζεται όμορφα με την ένταση του αυγοτάραχου.
ΥΛΙΚΑ
6 μικρά κολοκύθια
200 γρ μυζήθρα
100 γρ γάλα
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αυγοτάραχο
άνηθος
μαϊντανός
δυόσμος
1 φρέσκο κρεμμύδι
4 ανθοί ψιλοκομμένοι χωρίς το κοτσάνι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκύθια και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι, τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά.
Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ψιλοκομμένους ανθούς, κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί (βηλάνα). Ρίχνουμε το γάλα και τη μυζήθρα και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις πάρει βράση.
Ξεπλένουμε τα κολοκύθια και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπολ τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό μαντέμι, ή σχάρα.
Σ ένα πιάτο βάζουμε την κρέμα με τους ανθούς και τη μυζήθρα στη βάση, τα κολοκυθάκια , τρίβουμε από πάνω αυγοτάραχο, ή το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αρτύζουμε με αλάτι, πιπέρι και γαρνίρουμε με βότανα.