ΟιΝοτικά 2022 – “Πώς σχεδιάζουμε μια Κρητική Λίστα Κρασιών;”
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET, μοιράζεται μαζί μας την αγάπη και τη γνώση της για το κρητικό κρασί και τεχνικές σχεδιασμού μιας λίστας κρασιού, που θα βοηθήσουν έναν νεοεισερχόμενο στο κόσμο του κρασιού, να κατανοήσει την σημαντικότητα μιας καλά δομημένης λίστας κρασιού.
Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε μικρές επιχειρήσεις εστίασης (ταβέρνες, all day καφέ, beach bar κτλ) που ξεκινούν τώρα τη διαδρομή τους στον κόσμο του κρασιού.
Σκοπός ήταν να βοηθήσει τους επαγγελματίες, να σχεδιάσουν μία Κρητική wine list (από 15 ετικέτες).
Στόχος είναι να διαμορφωθεί για την επιχείρησή τους μία οινική ταυτότητα, προσανατολισμένη στα κρασιά του τόπου μας.
Ο Κρητικός Αμπελώνας μπορεί να καλύψει με την ευρεία γκάμα των επιλογών του ολοκληρωτικά μια λίστα ενός χώρου εστίασης αρκεί να σχεδιαστεί με τον σωστό τρόπο.
Στο σεμινάριο συζητήθηκαν:
- Πώς φτιάχνουμε μία κρητική λίστα κρασιών (με τουλάχιστον 15 ετικέτες).
- Τι πρέπει να προσέξουμε.
- Ποιους παράγοντες πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στο σχεδιασμό της λίστας.
- Τι στυλ κρασιών επιλέγουμε για τη λίστα.
- Πώς γράφουμε σωστά τη λίστα μας.
Στο τέλος η Υρώ Κολιακουδάκη απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.