Ημερίδα Από Την Περιφέρεια Κρήτης Για Κυκλική Οικονομία Στα Τυροκομεία Και Οινοποιεία
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
Συνεχίζουμε το διάλογο για τους Οινοποιούς και Τυροκόμους
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018,
Ξενοδοχείο Galaxy, Λεωφ. Δημοκρατίας 75, Ηράκλειο Κρήτης
9:00-09:30 Προσέλευση-Εγγραφές
09:30-09:45 Χαιρετισμοί
09:45-10:00 Δράσεις και Συνέργειες της Περιφέρειας Κρήτης για την Κυκλική Οικονομία Δρ. Ελένη Χατζηγιάννη, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Περιφέρεια Κρήτης, Συντονίστρια Ευρωπαϊκού Προγράμματος SCREEN
10:00-10:15 Η Κυκλική Οικονομία στη Διαχείριση και Αξιοποίηση Αγροβιομηχανικών Υπολειμμάτων και Αποβλήτων Δρ. Θρασύβουλος Μανιός, Καθηγητής, Σχολή Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ΤΕΙ Κρήτης
10:15-10:30 Παράταση Χρόνου Ζωής Προϊόντων Τυροκομίας- Δημιουργία Καινοτόμων Προϊόντων Δρ. Άννα Ψαρουλάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας/Ζωονόσων, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης
10:30-10:45 Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Κυκλική Οικονομία. Το έργο ROAD-CSR (Interreg EU) Γιάννης Μαυρογιάννης, Σύμβουλος Έργου, ΑΝΕΛΙΞΙΣ Α.Ε.
10:45-11:00 Ο Ρόλος του cluster στην Κυκλική Οικονομία – Η περίπτωση «Delights Of Crete» Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, Χημικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, Συντονιστής cluster που συμμετέχουν οι εταιρείες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΒΕΑ, ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΒΙΟΧΥΜ
Διάλειμμα
1η Παράλληλη Συνεδρία:
Στρογγυλό Τραπέζι για την Αλυσίδα Αξίας της Oινοποιίας
Συντονιστές: Δρ Μαρία Κανδηλογιαννάκη, Δρ Βασίλης Τζανακάκης
12:00-12:15 Η Φαρμακευτική και Κοσμητική Αξιοποίηση Οινικών Αποβλήτων (οινολάσπη)
Δρ. Μαριλένα Καμπά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας
Δρ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης
12:15-12:30 Η Προστιθέμενη Αξία, οι Ιδιότητες και η Δυνατότητα Αξιοποίησης των Βιοενεργών Συστατικών των Αποβλήτων των Οινοποιείων
Δρ. Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Φυτών, Γεωπονική Σχολή, ΤΕΙ Κρήτης
12:30-12:45 Ο Οινοποιητικός Κλάδος υπό το Πρίσμα της Κυκλικής Οικονομίας
Νίκος Μηλιαράκης, Οινοποιός και Πρόεδρος Δικτύου Οινοποιών Κρήτης
12:45-14:30 Παρεμβάσεις-Τοποθετήσεις από συμμετέχοντες του κλάδου
2η Παράλληλη Συνεδρία:
Στρογγυλό Τραπέζι για την Αλυσίδα Αξίας της Τυροκομίας
Συντονιστές: Ελένη Καργάκη, Δρ. Αλίκη Καρούσου
12:00-12:15 Διαχείριση Ορού Γάλακτος – Νομοθετικό Πλαίσιο Ζαχαρίας Σωμαράς, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κτηνιατρικής , Περιφέρεια Κρήτης
12:15-12:30 Δυνατότητες Αξιοποίησης Υποπροϊόντων Τυροκομίας στην Ανθρώπινη Διατροφή Δρ. Γεώργιος Φραγκιαδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης
12:30-12:45 Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων και Κυκλική Οικονομία. Μια Διαχρονική Προσέγγιση – Μια Σύγχρονη Απαίτηση
Δρ. Αλέξανδρος Στεφανάκης, Κτηνίατρος, Πρόεδρος Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ Π. Κρήτης
Βουτζουράκης Νικόλαος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc., ΒΙΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.
12:45-13:00 Αξιοποίηση Υπολειμμάτων Τυροκομείων για την Παραγωγή Βιοαερίου στην Κρήτη Δρ. Αλέξανδρος Υφαντής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος SYCHEM
13:00-14:30 Παρεμβάσεις-Τοποθετήσεις από συμμετέχοντες του κλάδου
Διάλειμμα – Ελαφρύ Γεύμα
15:00-15:15 INTERREG MED: “SYNGGI” Συνέργειες για την Πράσινη Κοινότητα (Green Growth), Κοινές Δράσεις, Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες στον Αγροδιατροφικό Τομέα Δρ. Δημήτρης Κοκοσιούλης, Εκπρόσωπος MED Green Growth Community Horizontal Projects
15:15-16:00 Συμπεράσματα – Προτάσεις – Επόμενα βήματα