Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά στο Ηράκλειο 1-3 Φεβρουαρίου 2025 – Παράλληλες Εκδηλώσεις
ΗΡΑΚΛΕΙΟ “ΟιΝοτικά 2025“
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, Γούρνες Ηρακλείου (Πατήστε ΕΔΩ για τον χάρτη).
Σάββατο 1, Κυριακή 2 και Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025.
Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 17η ΧΡΟΝΙΑ να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου 2025, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Πατήστε ΕΔΩ για τον χάρτη).
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου: [17:00-21:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου: [11:00-20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου: [12:00-18:00] Για επαγγελματίες
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο)
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com: 8€. Ενιαία είσοδος για οινόφιλους και επαγγελματίες
Αγορά στο ταμείο: 10€. Ενιαία είσοδος για οινόφιλους και επαγγελματίες
Φοιτητικό εισιτήριο με την ένδειξη φοιτητικής ταυτότητας: 6€
***************************************************
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025
Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Ο Μιχάλης Αλεξανδρής είναι restaurant manager και sommelier στο εστιατόριο Κουζεινερί στο Ηράκλειο.
Είναι expert sommelier από τη Genius in Gastronomy, certified sommelier από το Court of Master Sommeliers και WSET level 3.
Στον διαγωνισμό για τον καλύτερο Έλληνα sommelier του 2024 κατέλαβε την 5η θέση.
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025
19:00 – 21:00 | «Το Κρητικό Κρασί στο Εστιατόριο, το Παρόν και το Μέλλον»
Συζήτηση με Οινοχόους της Κρήτης σε πρακτικά θέματα, ιδέες, προβληματισμοί και λύσεις.
Το panel και την συζήτηση θα συντονίζει η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη Dip.WSET.
Στο panel συμμετέχουν οι οινοχόοι με αλφαβητική σειρά:
Αλεξανδρής Μιχάλης – εστιατόριο Κουζεινέρι, Διομανταράκη Στέλλα – εστιατόριο Sterja, Μπαδογιάννης Γιώργος – εστιατόριο Alibertos, Μπεμπελάκης Χαράλαμπος – Elounda Beach Hotel και Παπαδομανωλάκης Γιάννης – Eleven restaurant.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της Κρητικής εστίασης και τους οινοπαραγωγούς.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ.
Λίγα λόγια για την Υρώ Κολιακουδάκη Dip. WSET:
Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET, εργάζεται ως οινοχόος στο εστιατόριο Περίπλους στα Χανιά. Είναι σύμβουλος οινικής ανάπτυξης σε εταιρείες πώλησης κρασιού, χώρους γαστρονομίας και οινοτουρισμού. Συνεργάζεται ανελλιπώς από το 2015 με τα “Wines of Crete” και από το 2016 συμμετέχει στην προώθηση του Κρητικού κρασιού στην έκθεση Prowein. Όνειρό της είναι να γίνει η Κρήτη οινοτουριστικός προορισμός με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη και την ανάδειξη της μοναδικότητας του τόπου και της ψυχής των ανθρώπων της. Ζει στα Χανιά και είναι μαμά της Μαριάννας.
***************************************************
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
Μεγάλοι Χορηγοί της έκθεσης είναι οι: Cork Hellas, Άστρον Χημικά, GS Label Print, Alpaglass, Oinoanalysis, Αργυρός & Σια, Selloplast και Enotech.
Χορηγός Επικοινωνίας: Όμιλος Κρήτη TV.
Χρυσοί Χορηγοί: Βρεττός Enolab, EUROINOX, Technovin, Vitro Hellas, Αμπελοοινική, Super Market Χαλκιαδάκης, Αίσακος, Φυτώρια Φασουλής, Βαρελοποιία Κρήτης, Νερά Ζαρός, Τυροκομείο Στειακάκης, Τυροκομείο Γαλένι, Εκπαιδευτική Πλοηγός, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Φυτώριο Στέλιος-Στέλλα.
Χορηγοί: ΔΗΩ, Metalux, T&C Group, ΤΡΥΞ ΑΕ, Τυποκρέτα ΑΕ, Φούρνος Δαφέρμος – Μύλοι Χαλκιδικής, ETAM AE
Με την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης
Στην έκθεση θα λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού όπου οι φιάλες θα πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο EEEEK Ηρακλείου.
****************************************************************************************************