ΟιΝοτικά στο Ηράκλειο 2023 – Παράλληλες εκδηλώσεις
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: [17:00-21:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου: [11:00-20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου: [12:00-18:00] Για επαγγελματίες
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023
14:00 – 15:00 | Masterclass “New Entries – Νέες αφίξεις”
Θέλετε να δοκιμάσετε ό,τι νέο κρασί κυκλοφορεί φέτος στην Κρήτη; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET έχει συλλέξει τις νέες κυκλοφορίες για εσάς από όλα τα οινοποιεία, τα δοκιμάζετε μαζί και τα παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια. Μια ευκαιρία να δοκιμάσετε συγκεντρωτικά όλες τις πρώτες κυκλοφορίες για το 2023!
Είσοδος: 3€ (Το ποσό αυτό θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Ζωοδόχος Πηγή”). Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.
18:00 – 19:30 | Masterclass “Crete by the glass” για επαγγελματίες HORECA
Ψάχνετε κρασιά για τη λίστα σας στο ποτήρι; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET σε αυτό το masterclass, παρουσιάζει ομαδοποιημένα κρασιά σε γευστικές κατηγορίες ώστε όλοι οι επαγγελματίες HORECA να μπορούν να δοκιμάσουν κρασιά που τους ενδιαφέρουν άμεσα για την καλοκαιρινή τους λίστα.
Είσοδος: 3€ (Το ποσό αυτό θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Ζωοδόχος Πηγή”). Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.
19:00 – 21:00 | Masterclass Κρήτη: το τυρί και το κρασί στα καλύτερά τους!
Ο οινογράφος και καθηγητής οινοχοΐας Σίμος Γεωργόπουλος αναλύει τα βασικά τυριά και κρασιά της Κρήτης και ξεδιαλύνει τους μύθους γύρω από τον συνδυασμό τους. Επίσης, παρουσιάζει ιδανικές αρμονίες για τα σπουδαιότερα Κρητικά τυριά και προτείνει εξαιρετικά πλατό για κάθε στυλ και είδος κρασιού.
Αναλυτικότερα ο Σίμος Γεωργόπουλος θα αναφερθεί:
- Βασικές αρχές ταιριάσματος τυριού και κρασιού.
- Ανάλυση του project που έγινε για τα Κρητικά κρασιά και κρητικά τυριά.
- Παρουσίαση των αρμονιών κατά ομάδες.
- Συμπεράσματα και ιδιαιτερότητες που προέκυψαν από το project.
- Πως φτιάχνουμε ένα πλατό τυριών.
Θα έχετε μία μοναδική γευστική εμπειρία να δοκιμάσετε Κρητικά τυριά με κρητικές ποικιλίες κρασιών.
Είσοδος 15€
Σημαντική σημείωση: Οι θέσεις είναι περιορισμένες στις εκδηλώσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr: 8 €. Ενιαία είσοδος για οινόφιλους και επαγγελματίες (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο)
Αγορά στο ταμείο: 10 €. Ενιαία είσοδος για οινόφιλους και επαγγελματίες (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο)
Φοιτητικό εισιτήριο με την ένδειξη πάσου: 6 € (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο)