ΝΕΑ

Συνταγές Του Στ. Παρλιάρου Από Τα ΟιΝοτικά 2012

Εδώ μπορείτε να δείτε τις τέσσερις συνταγές από τα γλυκά που έφτιαξε ο Στέλιος Παρλιάρος κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2012 την Κυριακή 11 Μαρτίου.

1. ΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ Η ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΛΙΚΑ:

– 250 γρ τυρί ανθότυρο η μυζήθρα Κρήτης

– 200 γρ κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά

– 40 γρ άχνη ζάχαρη

– Μέλι και κανέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ

Κτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ τον ανθότυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα και με το σύρμα του μίξερ συνεχίσουμε το κτύπημα προσθέτοντας λίγη – λίγη την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να γίνει σαν σαντιγί. Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

2. ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΛΙΚΑ:

– 250 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρητικό

– 250 γρ. λευκό γλυκό κρασί Κρητικό

– 220 γρ. ζάχαρη άχνη

– 400 γρ. αλεύρι

– 60 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

– 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή σε ένα τσέρκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά.

3. ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΥΛΙΚΑ:

– 380 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου πολύ μαλακό

– 50 γρ. ζάχαρη μαύρη

– 6 αυγά

– 390 γρ. αλεύρι

– 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

– 100 γρ. γάλα

– 300 γρ. ψιλοκομμένα ξερά Κρητικά σύκα

– φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και στο τέλος τη γραβιέρα με τα σύκα και το πιπέρι . Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά.

4. ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ:

– 250 γρ. σοκολάτας 70%

– 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% -36% λιπαρά

– 70 γρ. γάλα πλήρες

– 6 κρόκοι αυγών

– 80 γρ. ζάχαρη

– 60 γρ. κόκκινο γλυκό κρασί Κρητικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε πάνω από αυτήν την κρέμα γάλακτος και το γάλα, που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει πολύ καλά. Αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά-σιγά για να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους αρκετά καλά και τους ψήνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ασπρίσουν. Τους ρίχνουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και το κρασί. Ανακατεύοθμε πάνω από παγάκια έτσι ώστε να κρυώσει η κρέμα και να γυαλίζει. Γεμίζουμε ατομικά μπολ..

Περισσότερα Νέα