Το Wines of Crete Στην 3ημερη Ποιότητας, Επιχειρηματικότητας και Γευσιγνωσίας που πραγματοποιείται 2-4/5 Στο Κτήμα Πάνακρον Στο Αμάρι.
3ημερη Συνάντηση Ποιότητας, Επιχειρηματικότητας και Γευσιγνωσίας πραγματοποιείται το διήμερο 2-4 Μαΐου στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον.
Το πρόγραμμα της 3ημερης συνάντησης περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις από επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων, από τομείς του τουρισμού, μάρκετινγκ, εκπαίδευσης και αγροτικής ανάπτυξης και παραγωγής, παρουσίαση του παραδείγματος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, του Δικτύου Επιχειρήσεων Αμαρίου καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας σε συνδυασμό της Αμαριώτικης Γαστρονομίας, με τις τοπικές ποικιλίες οινοποιημένων σταφυλιών του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης.
Σκοπός της συνάντησης, είναι η παρουσίαση των ωφελειών που προκύπτουν από την δικτύωση των επιχειρήσεων, τις προοπτικές εισαγωγής των τοπικών αγροτικών προϊόντων στον τομέα της διαμονής και της εστίασης και τις προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικών δράσεων του τουρισμού και της αγροτικής ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα
2 Μαΐου
17 :30 – 18:00 Εγγραφές
1800 – 18:40 Άνοιγμα συμποσίου 10’
1845 – 19:00 Παρουσίαση του Δικτύου Επιχειρήσεων Αμαρίου. Οι λόγοι που οδήγησαν στην σύστασή του. 15’
19:00 – 19:45 «Εναλλακτικός Τουρισμός- Προοπτικές και Δράσεις»
Κος Γιαννακόπουλος Προϊστάμενος ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου 45’
19:50 – 20:35 «Το μέλλον κουράστηκε να μας περιμένει», Γιάννης Κριτσωτάκης Δρ Επικοινωνιολογίας 45΄
20:35 – 21:00 Ανοιχτός Διάλογος
Δείπνο
3 Μαΐου
09:00- 9:30 Εγγραφές
09:30 – 10:05 «Ωφέλειες και Προοπτικές της Δικτύωσης», Αντώνης Ντουράκης, Οινοπαραγωγός, Οινολόγος, μέλος Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, 35΄
10:10 – 10:45 «Agreco: το παράδειγμα της Grecotel» Δ. Καλαϊτζιδάκης 35’
Πάνελ Εισηγητών
10:50 – 10:15 «Παραγωγή και Αγορά Οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα» Γιώργος Πολυχρονάκης (Προεδρεύων του πάνελ) Εισαγωγή στην προμελέτη θέματος 35΄
10:15- 10:45 «Σημασία σύνδεσης παραγωγών, προϊόντων και Γαστρονομίας”, Executive chef Βαγγέλης Αγάλου 30’
(παρέμβαση) Γιάννης Κριτσωτάκης Δρ Επικοινωνιολογίας
(παρέμβαση) Δ. Καλαϊτζιδάκης γενικός διευθυντής λειτουργικού της Grecotel
12:00 – 14:00 Ανοικτό εργαστήρι
14:30 – 15:30 Φαγητό (5 διαφορετικά μικρά πιάτα και συνοδευτικά κρασιά)
(Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης stand & η ομάδα των executive chef Βαγγέλης Αγάλου, Μιχάλη Παναγιωτάκη και Μιχάλη Χάσικου)
15.30 – 16:30 «Ανταγωνιστικότητα και ο Ρόλος της Ποιότητας», Γιάννης Κριτσωτάκης Δρ Επικοινωνιολογίας 60
16:30 – 17:00 Ανοιχτός Διάλογος
20:00 Δείπνο ΠΑΝΑΚΡΟΝ (Μουσική βραδιά με τον Δημήτρη Σγουρό και το Συγκρότημα του & δείπνο)
4 Μαΐου
Έναρξη 10:00
10:00 – 11:00 «Γνωριμία με το Κρητικό κρασί – από το αμπέλι του παππού στο τραπέζι του επισκέπτη.» Σταφυλάκης Εμμανουήλ Οινολόγος Οινοποιείου ΤΟΠΛΟΥ
11:10 – 13:00 «Από το Χθες στο Σήμερα», επίδειξη μαγειρικής, εκτέλεση 3ων αυθεντικών συνταγών από Αμαριώτισσες νοικοκυρές και Αμαριώτη chef, συνοδευτικά κρασιών Δικτύου Οινοποιών Κρήτης
(Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης stands & η ομάδα των executive chef Βαγγέλης Αγάλου, Μιχάλη Παναγιωτάκη και Μιχάλη Χάσικου και Γιώργου Στυλιανουδάκη)
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών:
http://amariblog.webnode.gr/ και στο 2833022120/22025
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση: Δίκτυο Επιχειρήσεων Αμαρίου