ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοχλιοί με ξινόχοντρο και κρέμα από χόρτα με ένα ποτήρι Δαφνί Π.Γ.Ε. Κρήτη

Χοχλιοί με ξινόχοντρο και κρέμα από χόρτα με ένα ποτήρι Δαφνί Π.Γ.Ε. Κρήτη

Γευστικό ταίριασμα: ο βοτανικός και ελαιώδης χαρακτήρας του κρασιού ταιριάζει άρτια με τα αρώματα και την κρεμώδη υφή του πιάτου.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σαλιγκάρια καθαρισμένα

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

200 γρ. ξινόχοντρος

200 γρ. σπανάκι

200 γρ. άγρια χόρτα

λευκό κρασί

λεμόνι

μαϊντανό

άνηθο

δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα σαλιγκάρια σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε νερό κοχλάζον βράζουμε το σπανάκι και τα χόρτα για 1 – 3 λεπτά. Βγάζουμε κι ψιλοκόβουμε ή αλέθουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ξινόχοντρο στο τηγάνι με τα σαλιγκάρια και σβήνουμε με λευκό κρασί (δαφνί). Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τα χόρτα και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να έχει την υφή ενός ριζότο. Στο τελείωμα ρίχνουμε λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Από πάνω ρίχνουμε φύλλα δυόσμου, άνηθου και μαϊντανού.