Κρέμα σοκολάτας με καφέ και χαρούπι με ένα ποτήρι Κοτσιφάλι Π.Γ.Ε. Κρήτη
Γευστικό ταίριασμα: Ζουμερά αρώματα κόκκινων φρούτων και τραγανή οξύτητα, αναδεικνύουν τα αρώματα του καφέ και του χαρουπιού, ενώ ισορροπούν τη γλυκύτητα καθαρίζοντας την παλέτα.
ΥΛΙΚΑ
160 ml γάλα φρέσκο
60 γρ ζάχαρη
10 γρ γλυκόζη
10 γρ ζελατίνης
175 γρ σοκολάτα υγείας
125 γρ σοκολάτα γάλακτος
400 ml κρέμα γάλακτος
Για το μπισκότο χαρουπιού
100 γρ αμύγδαλο πούδρα
100 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
25 γρ χαρουποκακάο
25 γρ χαρουπόσκονη
χαρουπόμελο
παγωτό σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα, χωρίς να βράσει.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες.
Ρίχνουμε στο γάλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα φύλλα ζελατίνης όταν βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ενώνουμε με τις σοκολάτες. Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά ανακατεύουμε ζωηρά με μαρίζ ή σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Αφήνουμε σε ψυγείο 24 ώρες και μετά βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σε μια μπασίνα ζυμώνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αμύγδαλο πούδρα και το χαρούπι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε 20 – 25 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Σε ένα πιάτο βάζουμε κρέμα σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο χαρουπιού, χαρουπόμελο και παγωτό σοκολάτα.