ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες με ένα ποτήρι Μαντηλάρι Π.Γ.Ε. Κρήτη

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες με ένα ποτήρι Μαντηλάρι Π.Γ.Ε. Κρήτη

Γευστικό ταίριασμα: Η έντονη γεύση της μελιτζάνας και η ένταση από το μοσχάρι, κατευνάζουν το νεύρο και την ταννική δομή που χαρακτηρίζει το μαντηλάρι, ενώ τονίζεται ο φρουτώδης και πιπεράτος χαρακτήρας του.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά κομμένη σε κύβους

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλερι

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

200- 300 γρ. τομάτα φρέσκια κομμένη σε χοντρά κομμάτια

1 κιλό μελιτζάνες λευκές η τσακώνικες

1 φύλλο δάφνης

½ ξύλο κανέλας

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μοσχάρι. Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα με την δάφνη.

Αλέθουμε το καρότο, το σέλερι και την πιπεριά σε ένα πολυκοπτικό μίξερ. Το προσθέτουμε στο σοτάρισμα και μετά από 5 με 10 λεπτά ρίχνουμε τον πελτέ. Σβήνουμε με κρασί (Μαντηλάρι) και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε νερό και την φρέσκια τομάτα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Έπειτα πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στην μέση και έπειτα σε μεγάλα κομμάτια. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο. Ξεπλένουμε και τοποθετούμε σε χαρτί.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε τις μελιτζάνες να τηγανιστούν ελαφρά. Βγάζουμε πάλι σε χαρτί και λίγο πριν να είναι έτοιμο το μοσχάρι προσθέτουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, σβήνουμε και σερβίρουμε.