ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ροδάκινα με μέλι, κρέμα μυζήθρα και παγωτό βανίλια με ένα ποτήρι Μοσχάτο Σπίνας Π.Γ.Ε. Κρήτη

Ροδάκινα με μέλι, κρέμα μυζήθρα και παγωτό βανίλια με ένα ποτήρι Μοσχάτο Σπίνας Π.Γ.Ε. Κρήτη

Γευστικό ταίριασμα:  αρώματα από λευκά άνθη και τσάι, που ταιριάζουν απόλυτα με τα αρώματα του πιάτου, φρουτώδης επίγευση και ισορροπημένη οξύτητα που εναρμονίζεται με τη μελένια γεύση του  ροδάκινου και τη φρεσκάδα του παγωτού.

 

ΥΛΙΚΑ

2 ροδάκινα

200 γρ. μυζήθρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. άχνη

ξύσμα από ένα λεμόνι

παγωτό βανίλια από κατσικίσιο γάλα

1 γλυκάνισο

1 ξύλο κανέλας

2 κ.σ μέλι

1 σφηνάκι κρασί λευκό

1 πρέζα αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη να αφρατέψει, ρίχνουμε τη μυζήθρα και το ξύσμα λεμόνι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο.

Σοτάρουμε τα ροδάκινα στο τηγάνι, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, μία πρέζα αλάτι, το μέλι και σβήνουμε με το κρασί (μοσχάτο Σπίνας). Αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι ελαφριάς υφής, όχι πολύ σφιχτό.

Τοποθετούμε τα ροδάκινα σε ένα πιάτο, από πάνω μια κουταλιά κρέμα μυζήθρας και μια μπάλα παγωτό. Προαιρετικά βάζουμε τρίμμα μπισκότο, ή μουστοκούλουρο.