Σοφεγάδα με ξινόχοντρο με ένα ποτήρι Λιάτικο Π.Γ.Ε. Κρήτη
Γευστικό ταίριασμα: Με ελαφρύ στυλ και φρουτώδη χαρακτήρα, το λιάτικο ταιριάζει άριστα με τα καλοκαιρινά λαχανικά και τη φρέσκια τομάτα, ενώ η οξύτητα του, ισορροπεί την οξύτητα του ξινόχοντρου.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλοκαιρινά λαχανικά επιλογής σας
3 τομάτες
1 κουταλιά πελτέ
4 κρεμμύδια μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ ξινόχοντρος
Λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Δυόσμο, μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τον πελτέ να σοταριστεί και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τις τομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια.
Αφού πάρουν βράση τα λαχανικά και μαλακώσουν μερικώς, προσθέτουμε τον ξινόχοντρο και αφού μαλακώσει και ο ξινόχοντρος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και ψιλοκομμένα μυρωδικά