Τράγος με φασολάκια με ένα ποτήρι Ρωμέικο Π.Γ.Ε. Κρήτη
Γευστικό ταίριασμα: Με τον οξειδωτικό, γήινο χαρακτήρα του, τα αρώματα από αποξηραμένα κρητικά βότανα,
ο μαρουβάς από ρωμέικο αποτελεί άριστο συνδυασμό γι’ αυτό το παραδοσιακό πιάτο, ενώ η οξύτητα ισορροπεί το λιπαρό χαρακτήρα και την έντονη γεύση του τράγου.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό τράγος κομμένος σε μεγάλα κομμάτια με κόκκαλο
½ κιλό φασολάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκόρδα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Κρασί μαρουβάς από Ρωμέικο
Δάφνη
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι, πιπέρι
Ανθότυρος ξηρός, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε τον τράγο σε κρασί μαρουβά, με ένα κρεμμύδι και 2-3 φύλλα δάφνης 12- 24 ώρες.
Σουρώνουμε και κρατάμε το κρασί.
Σοτάρουμε τον τράγο σε δυνατή φωτιά, με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδια, σκόρδα και καρότο χοντροκομμένα, το ξύλο κανέλας, ρίχνουμε τον πελτέ να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί που κρατήσαμε, από τη μαρινάδα, σε δύο δόσεις να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και 4 τομάτες χοντροκομμένες και σιγοβράζουμε. Όταν μαλακώσει ο τράγος ρίχνουμε τα φασολάκια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 10- 15 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο ξηρό ανθότυρο.