ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βλίτα τσιτσιριστά με τομάτα και φέτα με ένα ποτήρι Δαφνί Π.Γ.Ε. Κρήτη

Βλίτα τσιτσιριστά με τομάτα και φέτα με ένα ποτήρι Δαφνί Π.Γ.Ε. Κρήτη

Γευστικό ταίριασμα: Ο έντονα βοτανικός και λεμονάτος χαρακτήρας του κρασιού, αναδεικνύεται ιδιαίτερα από το συνδυασμό,

ενώ η λιπαρή υφή του δένει άρτια με την κρεμώδη σάλτσα.

ΥΛΙΚΑ

4- 5 τεμάχια κολοκυθοκορφάδες

1 κρεμμύδι

2 τομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

150 γρ φέτα Σελιανή

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Λευκό κρασί από την ποικιλία Δαφνί

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα και τις κολοκυθοκορφάδες.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τρίβουμε την τομάτα.

Βράζουμε τα βλίτα ελαφρά.

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, σβήνουμε με λευκό κρασί (Δαφνί)  και ρίχνουμε την τομάτα. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα βλίτα και τις κολοκυθοκορφάδες και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά.

Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με σπασμένη φέτα.